Proiectul „Construire grădiniță cu program normal localitatea Valea Lungă, comuna Valea Lungă, județul Alba” a reprezentat o investiție extrem de utilă pentru comunitatea din Valea Lungă, având în vedere necesitatea asigurării unei infrastructuri educaționale moderne pentru copiii preșcolari din comună, adresându-se, în special, categoriei de persoane tinere, cupluri care au copii de vârstă preșcolară. Astfel, grădinița din comună reprezintă o opțiune mult mai convenabilă, deoarece părinții nu ar mai fi nevoiți să își ducă copiii la grădinițe din alte orașe, mai ales datorită faptului că, imediat ce este posibil, administrația publică din cadrul comunei intenționează să tranforme destinația investiției, astfel încât grădinița să funcționeze cu program prelungit.

S-a construit astfel, cu pași repezi, o clădire cu o suprafață de aproximativ 500 mp, modernă, standardizată, mobilată și dotată conform cerințelor educaționale actuale, asigurând condiții optime desfășurării procesului educațional.

Construcția este finalizată într-o proporție de 95%, fiind așteptată cu nerăbdare inaugurarea acesteia, care se preconizează a fi făcută în perioada Sărbătorilor Pascale.