Alba Carolina TV

Inaugurarea noii grădinițe din comuna Valea Lungă a reprezentat un moment important pentru comunitate, pentru administrația locală, dar și pentru persoanele care și-au adus aportul la crearea și implementarea acestui proiect.

La ceremonie au fost prezente oficialități de la nivelul comunei noastre, de la nivelul județului Alba, și nu numai, entități implicate în cadrul proiectului, numeroși cetățeni din cadrul comunei, atât părinți care și-au însoțit copilașii preșcolari pentru a vedea noua lor grădiniță, dar și alte persoane dornice să vadă finalitatea unui astfel de proiect atât de necesar unei comunități.

Ceremonia a fost însoțită de un eveniment cultural cu artiști îndrăgiți din județul Alba.

Sub genericul „Educația, lumină edificatoare pentru viață”, evenimentul a început cu primirea invitaților la Căminul Cultural din Valea Lungă, urmată de inaugurarea grădiniței cu program normal din comună, prin tăierea panglicii și sfințirea edificiului. Ulterior, pentru a sărbători momentul, la Căminul Cultural Valea Lungă a avut loc un program artistic cu interpreți locali și Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Județului Alba (dirijor Alexandru Pal) alături de soliștii vocali Dorina Narița, Nicolae Plută, Floricica Moga și invitații Virginia Irimuș și Ionuț Fulea.

Sfârșitul evenimentului i-a găsit pe toți cei prezenți cu zâmbetul pe buze, vizibil încântați de ceea ce au găsit în noua grădiniță, acestea fiind momente, în care, probabil, cu toții s-au întors cu gândul la copilărie, cea mai frumoasă perioadă a vieții.