Stimati locuitori si apropiati ai comunei Valea Lunga,

Am onoarea sa va prezint „Strategia de dezvoltare socio-economica a comunei Valea Lunga pentru perioada 2007- 2013”.
In situatia actuala, cand se realizeaza trecerea – la nivel national – de la un mod de lucru haotic, la un sistem organizat care sa reflecte vointa comunitatii, avem nevoie de prezentarea lucrurilor in mod real, asa cum sunt in clipa de fata cu punctele lor tari si slabe, de stabilirea masurilor pentru valorificarea oportunitatilor si inlaturarea riscurilor in vederea rezolvarii problemelor cu care se confrunta comuna noastra.
Pentru dezvoltarea durabila a localitatilor comunei Valea Lunga trebuie sa lucram dupa o planificare obiectiva care sa dea continuitate proiectelor implementate de administratia locala.
In urma etapelor de consultari ale autoritatilor publice locale, consilierilor locali, actorilor principali locali, reprezentantilor agentilor economici si localnicilor, echipa de consultanti care a elaborat acest document a stabilit impreuna cu grupurile de mai sus obiectivele comunei noastre pentru perioada 2007-2013 si a identificat prioritatile si masurile necesare indeplinirii acestor obiective.
Multumesc tuturor celor ce au contribuit la elaborarea „Strategiei de dezvoltare socio-economica a comunei Valea Lunga pentru perioada 2007 – 2013” prin participarea la consultarile, dezbaterile si sondajele realizate de catre echipa de consultanti.
Strategia de dezvoltare a comunei Valea Lunga urmareste dezvoltarea unei economii performante, prin mobilizarea tuturor resurselor fizice si umane in corelatie cu dezvoltarea durabila care sa determine cresterea nivelului de viata al locuitorilor. Indeplirea obiectivelor prezentei strategii reprezinta scopul principal atat al primarului cat si a tuturor compartimentelor din primarie.

Cu stima,
Vasile Pusca, primar al comunei Valea Lunga